Uzdatnianie wody Pitnej
Uzdatnianie wody Pitnej, hydraulik Warszawa

Budownictwo i architektura : Nowy punkt orientacyjny dla wejścia do mola Faliron Pier / Simos Vamvakidis Studio

Posted in Uncategorized  by admin
November 1st, 2018

Dzięki uprzejmości Simos Vamvakidis Studio Simos Vamvakidis Studio udostępniono im propozycję nowego punktu orientacyjnego na molo Faliron w Atenach, która zdobyła czwartą nagrodę.
Ten gest ukrywania się.
program pod pejzażem, w połączeniu z innymi elementami otaczającego człowieka i naturalnego kontekstu, takimi jak istniejące struktury punktowe / skorupowe w okolicy, lub małe falowniki falowe, które zostaną uformowane blisko miejsca, doprowadziły ich do idei tworzenia wzgórza lub wyspy na morzu.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Zaprojektowane wzgórze byłoby zamieszkane, jak każde wzgórze w parku, a ludzie chodzili, leżąc i siedząc na obszarach o różnym nachyleniu.
Okrągłe otwory na wzgórzu pozwalają ludziom wejść do restauracji i kawiarni, które mają czyste widoki na Morze Egejskie, a jednocześnie chronią patronów przed intensywnym letnim słońcem.
Dzięki uprzejmości Simos Vamvakidis Studio Wzgórze jest następnie odzwierciedlone, tworząc dach ochronny dla odwiedzających ten punkt orientacyjny.
Kolejne okrągłe otwarcie umożliwia dostęp przez oś miasta, która biegnie wzdłuż pomostu, do górnej dźwigni, która może pomieścić amfiteatr i obszar obserwatorium.
Zarówno dach, jak i wzgórze mogą pomieścić różnorodne efemeryczne zastosowania od koncertów po wydarzenia publiczne i przedstawienia teatralne.
Zwijane ekrany projekcyjne, zraszacze i zjeżdżalnie na wzniesieniach tworzą skupiska miejsc odpoczynku.
Dzięki uprzejmości Simos Vamvakidis Studio> Mikro topograficzne elementy architektoniczne, takie jak schody i ławy o kształcie liniowym i łukowym, unoszą się lub rosną.
na wzgórzu i dachu, sugerując różne ścieżki, ale także pozwalając na swobodny ruch w tym i stworzonym przez człowieka krajobrazie.
Ich skala wprowadza także skalę ludzką w projekcie.
Dzięki uprzejmości Simos Vamvakidis Studio Wszystkie okrągłe otwory na wzgórzu zapewniają naturalną wentylację i oświetlenie restauracji-kawiarni w ciągu dnia, a orientacja północ-południe chroni wnętrza przed intensywnym greckim letnim słońcem.
Badanie ekspozycji na słońce wykazało, że ta pasywna strategia zrównoważonego projektowania zminimalizuje zapotrzebowanie na energię w ciągu roku.
Systemy energii geotermalnej stabilizują temperaturę we wnętrzach, podczas gdy panele fotowoltaiczne na dachu będą dostarczać energię potrzebną do realizacji projektu.
Dzięki uprzejmości Simos Vamvakidis Studio W tym samym obszarze, nowa biblioteka narodowa i opera są obecnie w budowie, kompleks budynków zaprojektowany przez architekta Renzo Piano.
Kompleks operowy będzie prawie ukryty pod dużym zielonym parkiem z małymi wzgórzami i dolinami, które rozciągną się wzdłuż wybrzeża, docierając do odległego końca zatoki Faliron.
Dzięki uprzejmości Simos Vamvakidis Studio Collaborators: Karolos Michailidis, Antonis Tzortzis, Ero Papavasileiou, Konstantinos Miltiadis Ekologiczna konstrukcja: Stelios Zerefos, Christos Tessas
[hasła pokrewne: mrówka chełmża, mrówka chojnów, kotły sas opinie ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: kotły sas opinie mrówka chełmża mrówka chojnów