Uzdatnianie wody Pitnej
Uzdatnianie wody Pitnej, hydraulik Warszawa

Architektura i nowoczesne budownictwo – Muzeum Historii Naturalnej w hrabstwie Los Angeles remont / CO Architekci

Posted in Uncategorized  by admin
September 8th, 2018

Firma CO Architekci kontynuuje renowację, renowację i modernizację czcigodnego Muzeum Historii Naturalnej w hrabstwie Los Angeles (NHM) z innowacyjną ekspansją i re-imaginacją północnego kampusu uczelni, którego początki sięgają lat dwudziestych.
30-milionowe elementy projektu obejmują przeprojektowaną elewację frontową z pomostem wejściowym, przyjazne dla pieszych tarasy i pomieszczenia ogólnodostępne, nowy dwupoziomowy parking oraz duży program krajobrazowy obejmujący 3,5 akrów odzyskanych terenów zielonych z zaprogramowanymi ogrodami i zewnętrzne środowiska edukacyjne.
Zewnętrzne przestrzenie ogrodowe powstają we współpracy z firmą Mia Lehrer + Associates zajmującą się projektowaniem krajobrazu.
Obecnie w budowie, North Campus ma zostać otwarty na lata 2011/2012 i jest nadzorowany przez kierownika projektu Cordell Corporation.
Więcej zdjęć i pełna informacja prasowa po przerwie.
Kierowany przez dyrektora i dyrektora projektu CO Architekci Jorge de la Cal, AIA, LEED AP, oraz przez współpracownika i starszego projektanta projektu Fabiana Kremkusa, AIA, firmę wykonującą zlecenie przekształcenia NHM w supernowoczesny, 21.
-century museum rozpoczęło w 2006 roku nagradzaną renowację i sejsmiczną modernizację kultowego budynku z 1913 roku.
To niedawno zakończone przedsięwzięcie było pierwszym etapem metamorfozy całej instytucji, w tym wprowadzenia nowych dużych wystaw – do stulecia Muzeum w 2013 roku.
Architekci CO.
Prace nad budynkiem 1913 zostały uhonorowane nagrodą Preservation Design Award przyznawaną przez California Preservation Foundation oraz nagrodą Los Angeles Architectural Award for Preservation z Los Angeles Business Council.
Podczas gdy zmiany w budynku 1913 były przede wszystkim niewidoczne, dyrektywa miała na celu modernizację i przywrócenie klejnotu Beaux-Arts i jego infrastruktury bez wpływu na jego wygląd.
reinvention North Campus będzie wymagać widocznej transformacji elewacji, punktów wejściowych i wyjściowych, przestrzeni publicznych i przestrzeni wystawowych.
Przeprojektowany North Campus wzbogaci doświadczenia odwiedzających, bardziej angażując zwiedzających muzea z wystawami wewnątrz, zielonymi przestrzeniami na zewnątrz i ogólnie okolicy, a także umieszczając interaktywną i reagującą kontekstowo publiczną twarz na muzeum.
Wejście od strony północnej do Muzeum wychodzi na ruchliwą ulicę Exposition Boulevard i można do niego łatwo dojechać komunikacją miejską.
Według stacji Metro, stacja Expo Park / USC na nowej linii Expo przewiduje otwarcie w 2011 roku.
Przeprojektowany w 1970 roku, fasada została cofnięta z ulicy.
- Z natury był prawie brutalny, niezbyt zachęcający ,.
mówi de la Cal.
Aby przerobić imponującą pierzeję na przyjazny portal dla odwiedzających i zachęcający krajobraz miejski dla przechodniów, Architekci CO burzą betonowe tarasy, które stanowiły wejście do muzeum, i wykopują cały obszar w obszarze North Campus, aby zapewnić lepszy dostęp na dwóch poziomach .
Wyróżniającą cechą nowego podwórku NHM.
będzie mostem dla pieszych o łukowatym kształcie foka, prowadzącym z chodnika na pierwszy poziom Muzeum.
Kremkus miał podwójną inspirację do zaprojektowania mostu – słynnego szkieletu płetwali wieloryba i jego ojczystych Wysp Fryzyjskich w Niemczech, gdzie emeryci kapitanowie mieli wznosić masywne kości wieloryba przed domem, aby wskazać ich pozycję w społeczności.
Architekci projektu CO dokonali również oceny przedniej części budynku, aby płynnie wpłynąć na to, co poprzednio było piwnicą.
Docelowo zaprogramowane przestrzenie wewnętrzne i zewnętrzne będą przecinać się wzdłuż całej ulicy, w tym bilety, obiekty informacyjne i nowa restauracja wychodząca na patio na świeżym powietrzu.
Kolejne renowacje na południowej fasadzie muzeum to szklana winda i duże okna we wschodnich halach wystawienniczych – w tym te, w których mieszczą się dinozaury – po raz pierwszy wprowadzając światło dzienne do tych galerii.
Ponieważ plan generalny obejmuje tereny zielone odzyskane z dawnego parkingu, firma CO Architects zaprojektowała nowy dwupiętrowy parking – podziemną i wzorcową konstrukcję siatki dla 221 pojazdów – utrzymującą dotychczasową liczbę miejsc.
Roślina ozdobiona winoroślą jest umieszczona tak, aby zminimalizować wpływ na przepływ pieszych w całym kampusie północnym i została zaprojektowana z myślą o maksymalnym naturalnym oświetleniu i wentylacji.
Grube, okrągłe szklane cegły wbudowane w podłogę i chodniki pozwolą, aby światło dzienne przepłynęło pomiędzy poziomami iz zewnątrz.
Zielony, 12-stopowy ekran będzie ostrzegał kierowców o wejściach samochodowych na północnych i południowych krańcach konstrukcji, a naturalne okazy żywiczne (owady, liście itp.) Będą wyznaczać miejsca parkingowe.
- To jeden ze sposobów, w jaki ludzie będą czuli się mile widziani w Muzeum od momentu wejścia na teren, czy to pieszo, czy w samochodach.
mówi Kremkus.
W wyniku CO Architekci.
Ponowne przemyślenie Północnego Kampusu to 3,5 akra przestrzeni kosmicznej dojrzałej dla educa
[więcej w: pompa ciepła powietrze woda cena, pompy ciepła powietrze woda, strop lekki ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pompa ciepła powietrze woda cena pompy ciepła powietrze woda strop lekki