Uzdatnianie wody Pitnej
Uzdatnianie wody Pitnej, hydraulik Warszawa

Architektura 21szego wieku : KT Landmark Tower / Studio Daniel Liebeskind + G.Lab * autorstwa Gansam Architects & Partners

Posted in Uncategorized  by admin
May 8th, 2018

@ Dzięki uprzejmości SDL & G.Lab * Architekt: Daniel Libeskind + G.Lab * autor: Gansam Architects & Partners Lokalizacja: Seul, Korea Południowa Klient: KT Corporation Architekt projektu: Carla Swickerath (Studio Daniel Libeskind) + Chuloh Jung (G.Lab * przez Gansam Architects & Partners) Zespół projektowy: Seungki Min, Byungdon Yoo, Roy Oei (Studio Daniel Libeskind) + Shinhui Won, Wookjin Chung, Park Sangsu, Sang-Hyun Son, Inkyung Han, Taewook Kang, Namhui Kim, Shinkyung Jo ( G.Lab * autor: Gansam Architects & Partners) Obszar projektu: 169,784 m2 Rok konkursowy: 2010 Diagramy koncepcji 1.
Landmark Door symbolizuje wizję miasta KT jako punktu orientacyjnego 2.
Drzwi otwarte, otwarte dla publiczności Drzwi na powitanie zwiedzanie przez miasto 3.
Perspektywa komunikacji Wewnętrzne drzwi do dzielenia się i komunikacji z klientami 4.
Historia Drzwi do rehabilitacji historii i kultury Sejong-Ro Projekt odzwierciedla wizję KT jako przełomowej wieży i hojnego ducha pracowników KT, Klienci i odwiedzający, którzy służą to miejsce.
Z zewnątrz forma wyraźnie podkreśla symbolikę KT, wprowadzając elementy sztuki, kultury, przyrody, środowiska i technologii.
Rozpoznanie wież i elewacji tworzy wyjątkowe przejście między ambasadą USA a Kyobo z dynamicznym gestem wielu wież.
Przestrzenny przepływ rozszerza publiczną otwartą przestrzeń i połączenie z placu Gwanghwamoon do strumienia Joonghak i zapewnia organiczne i trójwymiarowe połączenie z placu Gwanghwamoon do wieży Cheongjin poprzez KT, atrium i pokład.
W końcu wieże staną się centrum, w którym wzrośnie duchowy punkt technologii KT, i udostępni publicznie wiedzę o historii i kulturze Sejong-Ro.
@ Dzięki uprzejmości SDL & G.Lab * Oś historyczna i kulturowa / Nat.
L Symboliczna ulica: Dzięki wyrównaniu fasady z ambasadą USA i wieżą Kyobo, wieża KT tworzy nie tylko silne rozpoznanie, ale także przestrzeń buforową.
Aktywna ulica dla pieszych: minimalizując cyrkulację pojazdów, miejsce to otoczone będzie przyjaznymi dla przyrody i zorientowanymi na pieszy ulicami z komercyjnymi, artystycznymi i kulturalnymi udogodnieniami.
@ Dzięki uprzejmości SDL i G.Lab * Rozbudowa przestrzeni publicznej i połączenie z terenami zielonymi: Z placem KT w przednim i podziemnym przejściu, zapewnić publiczny korytarz do miejsca Cheongjin przez atrium i podniesiony taras.
sekcje pierwszego piętra Widok zróżnicowany i widok korytarzy: dzięki fragmentarycznemu masowaniu można uzyskać różne korytarze widokowe na różnych poziomach w różnych kierunkach.
[więcej w: oczyszczalnie przydomowe, ocieplanie pianką, szambo betonowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ocieplanie pianką oczyszczalnie przydomowe szambo betonowe